Klub történet

Az Orosházi Városi Tenisz Klub – OVTK 1993-óta létezik. A taglétszám, illetve a teniszt kedvelő és játszó vendégeink száma folyamatosan emelkedik. Egyre több gyermek kezdi el ezt a sportot, majd idővel a szüleik is kipróbálják és csatlakoznak a klubélethez. Jelenleg 50 fő körül mozog a hivatalos taglétszám, de emellett rengeteg szimpatizáns a tagsághoz még nem csatlakozott teniszt szerető és kedvelő játékosunk van.

Az elmúlt évek legnagyobb sikerei

Az igazi előrelépést Németh István testnevelő tanár tenisz iránti szeretete és munkássága hozta meg 1996 óta megkezdett szisztematikus edzőmunkája révén. A kezei alól egyre több tehetséges fiatal került ki, akik most már a sikeres felnőtt csapatot erősíthetik.

Az elmúlt évek szakmai munkájának, illetve a szülők és versenyzők anyagi támogatásának köszönhetően az Orosháza Városi Tenisz Klub elérte eddigi legnagyobb sikerét, felnőtt csapatunk feljutott az OB II-be. Emellett gyermekversenyzőink „minitenisz” kategóriában, illetve utánpótlás versenyzőink a korosztályos versenyeken megyei és országos szinten is kimagaslóan teljesítettek. Az OB III-ból OB II-be való feljutás az OVTK eddigi legnagyobb sikere, de egyben egy igazi kihívás is. A város egy újabb sportág sikerével és egy újabb II. osztályú csapattal büszkélkedhet. Ennek révén az ország területéről egyre több versenyző és azok szurkolói, támogatói keresik majd fel városunkat.

A 2012. év kiemelkedik az utánpótlás eredmények terén is. A 12-16 éves fiúk csapata a megyei felnőtt csapatbajnokságban épp csak lemaradt a felsőházi rájátszásról, de az alsóházban ősszel veretlenül szerezte meg az 1. helyet, összesítésben az 5. helyet.

Az elmúlt évek fejlesztései

2010-ben pályafelújítást és a pályáink kerítéssel történő fejlesztését hajtottuk végre.

2012-ben a Városi Tenisz Klub az Eötvös József Katolikus Általános Iskola és Óvoda sportpályáján számos támogató segítségével kialakított egy teniszpályát, amely minden teniszezni vágyó orosházi lakos számára elérhető a teniszklub házirendjének megfelelően. A pálya elsősorban az utánpótlás nevelést szolgálja, de a növekvő igény illetve a kevés pályaszám miatt kialakult pályahiányt is mérsékelni igyekszik.

Ezzel párhuzamosan a Város Tenisz Klub beindította az Iskolai Mini „Play and Stay” programot 5 és 10 év közötti óvodás és kisiskolás gyermekek részére az utánpótlás nevelés biztosítása és a tenisz sportág érdekében, első körben az Eötvös József Katolikus Általános Iskola és Óvodában.

2013-ban felújításra került a meglévő klubház a városba ellátogató versenyzők, szurkolók és szponzorok, illetve a klubéletben jelenlévő teniszt kedvelő játékosok megfelelő színvonalú fogadása érdekében.

Fejlesztési terveink

Az OVTK elnökségének legfőbb célja 2013-ban a már meglévő 3 salakos teniszpálya mellé 1 központi 20x40m-es oktatói centerpálya kialakítása.

Ezt követően szeretnénk a már meglévő 3 salakos teniszpályánk mellé további 3 pályát építeni, a meglévő pályáinkat pedig szabványossá alakítani, amely elengedhetetlen a II. osztályú versenyek lebonyolítása, illetve a növekvő klubélet igényeinek kielégítése érdekében.

Távolabbi célunk a központi oktatói teniszpálya megépítését követően annak lefedése. Sajnos jelen pillanatban nem rendelkezünk fedett teniszpályával, ez pedig nagyon megnehezíti a téli időszakban a klubélet fenntartását, illetve versenyzőink téli felkészülését.

Céljaink továbbá:

  • színvonalas versenyek és rendezvények megszervezése, lebonyolítása,
  • a mini, az utánpótlás és a felnőtt csapataink további eredményes szereplése, ezzel a város hírnevének öregbítése,
  • az utánpótlás nevelés erősítése,
  • edzői bázis bővítése,
  • a város lakói számára minél elérhetőbbé és ismertté tenni ezt a nagyszerű sportot.